GDPR - Informační povinnost
 
  
 

GDPR - INFORMAČNÍ POVINNOST


Správcem osobních údajů je: pavel@jandora.cz

Účelem zpracování osobních údajů je oprávněný zájem na dalším zveřejnění osobních údajů podnikatelů získaných z veřejných rejstříků (v podobě zajištění ekonomické stránky své podnikatelské činnosti). V daném případě je dán i zájem třetích osob, respektive veřejnosti, na dostupných a strukturovaných informacích o ekonomicky aktivních subjektech a obecně zájem na zvýšení transparentnosti podnikatelského prostředí. Kategorie osobních údajů: identifikační osobní údaje podnikatelů (jméno, příjmení, bydliště a IČ, včetně odkazu na daný veřejný rejstřík) V případě, že informace budou z veřejných rejstříků vymazány existuje automatizovaný proces, který tyto informace aktualizuje.

Jako subjekt údajů máte následující práva:
Právo na přístup k osobním údajům: V případě, že se chcete zeptat, zda web zpracovává vaše osobní údaje, máte právo získat informaci o tom, zda ke zpracování dochází, a pokud tomu tak je, máte právo k vašim údajům získat přístup.
Právo na opravu nepřesných a doplnění neúplných osobních údajů: Pokud se domníváte, že web o vás zpracovává nepřesné osobní údaje nebo chcete osobní údaje doplnit, máte právo požadovat opravu nebo doplnění osobních údajů.

Právo na výmaz („Právo být zapomenut“): Požádáte-li o výmaz osobních údajů, provozovatel webu vaši žádost posoudí a vaše osobní údaje vymaže, pokud: a) osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovávány; b) zpracování je protiprávní; c) vznesete námitku proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování vašich osobních údajů nebo d) odpadla zákonná povinnost ke zpracování osobních údajů na základě práva EU nebo právních předpisů vnitrostátního práva.

Právo na omezení zpracování osobních údajů: Požádáte-li o omezení zpracování osobních údajů, provozovatel webu vaše osobní údaje znepřístupní nebo provede úkony zpracování, které budou zapotřebí pro řádný výkon uplatnění tohoto práva.

Právo na přenositelnost osobních údajů: Máte právo požadovat, abychom předali vaše osobní údaje, zpracovávané automatizovaně (v elektronické formě) jinému správci ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu. Právo na přenositelnost osobních údajů můžete využít za podmínky, že web zpracovává vaše osobní údaje na základě smlouvy nebo souhlasu se zpracováním osobních údajů a za podmínky, že je to technicky proveditelné. V případě, že by výkonem tohoto práva mohly být nepříznivě dotčeny práva a svobody jiných fyzických osob, nebudeme moci vašemu požadavku vyhovět.

Právo vznést námitku: V případě, že uplatníte své právo vznést námitku proti zpracování a pokud posoudíme vaši žádost jako oprávněnou, ukončíme bez zbytečného odkladu zpracování vašich osobních údajů. Pokud jsou vaše osobní údaje zpracovávány pro účely přímého marketingu, máte právo kdykoli vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů, v takovém případě již nebudou osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.

Právo obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů: Máte právo se obrátit se svou stížností na dozorový úřad – Úřad pro ochranu osobních údajů, se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, Česká republika.
Novinky:Info:
15.5.2020Doplněny počty obyvatel v obcích o rok 2019
13.5.2019Doplněny počty obyvatel v obcích o rok 2018
3.9.2018
 
Volby 2018 - U každé zvolené obce teď najdete odkaz na kompletní seznam kandidátů
14.5.2018Doplněny počty obyvatel v obcích o rok 2017
4.5.2017Doplněny počty obyvatel v obcích o rok 2016
11.3.2017
 
Do skupin byly přidány přehledy nejoblíbenějších jmen ve vybraných státech
27.1.2017Doplněna četnost jmen a příjmení o rok 2016
15.12.2016K vybraným obcím byl přidán odkaz na video: Tři minuty z...
27.5.2016Stránky byly rozšířeny o seznam známých nositelů jmen a příjmení
10.5.2016Doplněny počty obyvatel v obcích o rok 2015
27.4.2016K příjmením byl přidán přehled podnikatelů
15.4.2016Byla přidána stránka Souboj příjmení.
2.2.2016Doplněna četnost jmen a příjmení o rok 2015
19.11.2015Otestujte si znalost měst a krajů v kvízu.
13.10.2015
 
Přibyla možnost zobrazit data pro více příjmení v tabulkách, grafu a na mapě. Ve vyhledávání přibyl sloupec Přidat příjmení.
3.10.2015Otestujte si znalost svátků v kvízu.
19.6.2015Byla přidána sekce Články
4.6.2015Ke každé obci byl přidán odkaz na matriky
Dnes má svátek také: Ratislav, Zuzanna, Zuzanka

Co na těchto stránkách naleznete:
Četnost jmen a příjmení v oblastech, okresech, krajích, ročnících narození
Význam jmen, význam příjmení (průběžně doplňováno)
Svátky, pořadí a věkové průměry
Počty obyvatel v obcích od r. 1970
Počty obyvatel podle ročníků narození v celé ČR
Skupiny jmen a příjmení se společnými vlastnostmi
Možnost vytvořit si vlastní skupiny jmen a příjmení
Pomocníka při výběru jména dítěte
Pomocníka při tvorbě rodokmenu
Možnost vkládat příspěvky do diskuze případně požádat návštěvníky stránek o pomoc s hledáním konkrétní osoby
Kalendář na následujících 30 dní

V tabulce v prvním sloupci je zobrazeno jméno, příjmení, obec, okres kraj nebo ročník, ve druhém sloupci četnost. Po najetí kurzorem myši na četnost se zobrazí pořadí.

Na mapě nebo v grafu se zobrazuje četnost jmen a příjmení, po najetí kurzorem myši na prvek mapy nebo grafu se zobrazí podrobnosti.

Po kliknutí na tlačítko Skupiny lze zvolit skupinu příjmení nebo jmen, které mají společné vlastnosti.

Diskutovat můžete níže nebo v obecné diskuzi.

Více informací najdete na infostránce
Partnerské weby 
Bianca-Agency
FIT – Wellness pobyt – Podzim 2018
Čeká vás celkem 14 lekcí:
 plavání KOJENCŮ i starších DĚTÍ v bazénu s mořskou vodou
 vývojové cvičení pro děti – Bobath koncept
 FitBall Balance – kompenzační a relaxační cvičení na míči
 Latino-Dance a výuka společenských tanců
Díky naší metodice rozvoje psychomotoriky dětí a ideálním podmínkám v hotelu, třetí den výuky většina dětí zvládne bezpečný pobyt pod vodou :-)
 
Lékařská přípravka
Celoroční přípravka na lékařskou fakultu
 
Motůčko půjčovna Brno
Elektrické motorové stavební kolečko (motúčko), které vám výrazně usnadní práci.
 
Autorská prodejna Dobrá kniha
Přímý prodej kvalitních knih českých a slovenských autorů.
 
Napínavé povídky
Stránky věnované tvorbě Moniky May a Tomáše Juráka.
 
Gedmatch.info
Stránky, které Vám pomohou najít shody v rodokmenu s ostatními uživateli.
 
Genea
Genealogické stránky Občanského sdružení Genea.
 
Genealogie.cz
Stránky České genealogické a heraldické společnosti v Praze.
 
 Facebook

 Kalendář na následujících 30 dní
Úterý 11.8.2020
Zuzana
Středa 12.8.2020
Klára
Čtvrtek 13.8.2020
Alena
Pátek 14.8.2020
Alan
Sobota 15.8.2020
Hana, Hanna
Neděle 16.8.2020
Jáchym
Pondělí 17.8.2020
Petra
Úterý 18.8.2020
Helena
Středa 19.8.2020
Ludvík
Čtvrtek 20.8.2020
Bernard
Pátek 21.8.2020
Johana
Sobota 22.8.2020
Bohuslav
Neděle 23.8.2020
Sandra
Pondělí 24.8.2020
Bartoloměj
Úterý 25.8.2020
Radim
Středa 26.8.2020
Luděk
Čtvrtek 27.8.2020
Otakar
Pátek 28.8.2020
Augustýn
Sobota 29.8.2020
Evelína
Neděle 30.8.2020
Vladěna
Pondělí 31.8.2020
Pavlína
Úterý 1.9.2020
Linda, Samuel
Začátek školního roku
Středa 2.9.2020
Adéla
Čtvrtek 3.9.2020
Bronislav
Pátek 4.9.2020
Jindřiška
Sobota 5.9.2020
Boris
Neděle 6.9.2020
Boleslav
Pondělí 7.9.2020
Regína
Úterý 8.9.2020
Mariana
Středa 9.9.2020
Daniela
Čtvrtek 10.9.2020
Irma

 Zajímavé stránky
O židovských příjmeních
Genea stránky o genealogii
Genealogie Česká genealogická a heraldická společnost v Praze
Archiv hlavního města Prahy
Moravský zemský archiv Brno
Staročeský slovník
Liturgický kalendář
Národní knihovna knihy a periodika on-line
Jména tajemství zbavená (PPT)
Gruntovní knihy na familysearch.org
Databáze legionářů a padlých v 1. a 2. sv. válce
Genebaze.cz genealogické stránky
Lánové rejstříky na MZA 1669–1679

Nejoblíbenější jména v některých státech:
Slovinsko
Norsko
Itálie
Německo
Španělsko
Irsko
Dánsko
Belgie
Nový Zéland
Skotsko
Švédsko
Severní Irsko
Anglie a Wales
USA
Kompletní seznam diskutovaných témat naleznete zde.
TOPlist